Fossil- og Molermuseet

“Luffe” – verdens bedst bevarede skildpadde-fossil. Luffe er 55 mio. år. Fundet i Ejerslev molergrav. Fossilet er Danekræ og tilhører hermed Statens Naturhistoriske Museum, men er udstillet på Fossil- og Molermuseet.

Fossil- og Molermuseet blev oprettet i 1988 som en afdeling af Museum Mors. På Fossil- og Molermuseet finder man en fantastisk samling af fossiler på internationalt niveau. Størstedelen af fossilerne er fundet i moleret på Mors. Fossil- og Molermuseet og dets samling blev i sin tid baseret på ildsjælen Bent Søes omfattende viden og samling af fossiler. En viden og samling, der på baggrund af entusiastiske fossilsamlere og museets egen indsats, hele tiden udvikler sig. 
Museet har et højt aktivitetsniveau med mange rundvisninger og arrangementer. Her kan gæsterne selv få lov at studere de fine fossiler, selv prøve at gå på fossiljagt, ligesom der i området er anlagt naturstier, der giver adgang til de smukke klinter med de mange lag af aske og ler krydret med udsigten over Limfjorden og fastlandet.
Museum Mors / Fossil- og Molermuseet >