Nyt kunstværk i Sejerslev

Lørdag den 13. april kl. 14.00 bliver et nyt kunstværk afsløret i Sejerslev ved Kultur- og aktivitetshuset.
Nordmors beboerforeningen er vært ved en lille festlighed i forbindelse med afsløringen, hvor der vil blive et par korte taler – bl.a. af Eva Sørensen.
Morsø Kunstforening er glad for at kunne medvirke til at sprede god kunst rundt om på Mors, der har over 60 skulpturer placeret med offentlig adgang.

Eva Sørensen, datter af kunstnerparret Sigrid Lütken og Bent Sørensen, kontaktede i sommeren 2018 formanden for Morsø Kunstforening, Niels Otto Degn. Eva Sørensens henvendelse drejede sig om en skulptur af Sigrid Lütken, som hun ønskede at donere til Kunstforeningen. Skulpturen har til nu været placeret i Augustina Skulpturpark i Augustenborg.
Ønsket var, at skulpturen blev placeret på Mors et sted, hvor mange kan få glæde af værket. Vi har nu i samråd med Eva Sørensen og med stor positiv indsats fra Nordmors beboerforening fundet en særdeles fin placering på græsarealet ved Kultur- og Aktivitetshuset lige over for byparken i Sejerslev. Det nye værk afløser et værk af Bent Sørensen, der er ved at være tæret op af tidens tand, så det er meget fint, at afløseren så at sige bliver i familien.
Den kommende skulptur vil supplere og komplettere de to kunstneres virke på særdeles flot vis. Der er i alt opstillet 10 værker af de to kunstnere rundt på Mors. Parret havde i mange år sommer- og arbejdsbolig på Nordmors. Boligen er fortsat i familiens eje.